8 geniale gadgets til kontoret

Teknologien er efterhånden så avanceret, at grænserne for hvad der kan lade sig gøre, er blevet svære at få øje på. I løbet af de seneste tre år, har gadgets i særdeleshed bevæget sig fra at være relativt uduelige til direkte uundværlige. Ikke alle, men nogen.

På kontoret er succeskriteriet som oftest høj produktivitet. Netop derfor findes der efterhånden en del gadgets til kontoret, som ikke bare er sjove gimmicks. Gadgets her i 2016 kan nemlig nogle tricks, men det handler ikke altid om at opfinde den dybe tallerken igen.

Problemet med gadgets har nemlig netop været, at det ofte er mere smart end det er anvendeligt. De kontorgadgets der udgør følgende samling, er både smarte og anvendelige. Derudover er det ikke kun avanceret teknik, men avancerede idéer præsenteret i en enkel indpakning.

Et Slow Watch som gør arbejdsdagen mere overskuelig

Armbåndsuret er de senere år blevet revolutioneret i form af et smart watch. Men er et smart watch virkeligt så revolutionerende? Jeg er ikke overbevist og det er på trods af, at jeg selv ejer et Apple Watch, som jeg i øvrigt er ret glad for. Problemet er, at et smart watch’s funktioner kan undværes. Det tjener ikke mange andre formål end at holde dig opdateret med notifikationer fra din smartphone og gøre løbeturen lidt mere underholdende.

Slow Watch som er navnet på dette i øvrigt elegante armbåndsur er ikke et smart watch, men det er ret smart alligevel. Jævnfør urets navn, Slow Watch, bidrager det til, at tiden går langsommere. Ikke bogstaveligt talt, men i hvert fald mentalt.

I stedet for de klassiske analoge ure, hvor timeviseren skal dreje rundt to gange for at udgøre et døgn, er det kun en enkelt gang med et Slow Watch. Idéen er, at dagene virker længere som følge af, at viseren bevæger sig langsommere. Du får et bedre overblik over dagens timeantal og ligeledes føles det som at have mere tid på hånden. Bogstaveligt talt.

Med disse attributter lægges der op til et højere produktivitetsniveau og reduceret stress. Ikke kun på arbejdspladsen, men i det hele taget.

Det er formentligt ikke alle, der vil have denne opfattelse, men til 250 euro er det forsøget værd.

Ostrich pude til powernaps

geniale gadgets til kontoret

At sove på arbejdspladsen har siden tidernes morgen været stigmatiseret. Det er uprofessionelt og respektløst overfor kollegaerne. Denne opfattelse gør sig stadig gældende i vidt omfang.

Virkeligheden er dog den, at powernaps på jobbet er en rigtig god idé. Det har vi videnskabens ord for og hvis du ikke er overbevist, kan du kloge dig på denne artikel. Powernaps øger koncentration, fokus og kognitive funktioner i det hele taget og der skal ikke mere end 10-30 minutter til. Når klokken er 13 og frokosten netop er indtaget, er der altså kun gode argumenter for at tage en hurtig lur.

Idet arbejdspladsen sjældent tilbyder køjesenge eller dobbeltsenge til dette formål, kan det være problematisk at powernappe. Denne problemstilling har nogle gæve hjerner løst via Ostrich puden, der muliggør en powernap, uanset hvor man måtte befinde sig. Konceptet er ret enkelt om end genialt.

En Ostrich pude kan anskaffes for lige godt 700 kroner og det kan du naturligvis trække fra.

Stilfuld USB-hub med 7 indgange

geniale gadgets til kontoret

Man kan selvfølgelig diskutere, om en USB-hub kan beskrives som en direkte genial gadget til kontoret. Det er ligesom set før. Hvad der til gengæld ikke er set før, er kombinationen af et stilfuldt design med ikke mindre end 7 USB-indgange, der hver især kan tændes og slukkes.

I takt med at kontoret i tiltagende grad mobiliseres i forhold elektroniske apparater, gøres der også mindre plads til eksterne apparater. Derfor er sådan en USB-hub en afgørende gadget på de fleste kontorer, hvad end det er printer, opladere, USB-ventilator og lignende elektronik.

USB-hubben er fra Vooni og står i overkommelige 279 kroner.

Pavlok stødarmbånd som afhjælper dårlige vaner

En russer ved navn Ivan Pavlov vandt stor popularitet tilbage i det 19. og 20. århundrede. Ivan var fysiolog og gjorde sig en hel del eksperimenter i løbet af sin tilstedeværelse. Et af eksperimenterne han blev særligt kendt for, var hans forsøg med hunde, hvor han fandt ud af at hunde via repetition og punktlighed, kunne trænes til at følge rutiner på klokkeslættet.

Ivan Pavlov brugte stød som primært redskab til at vænne hundene til denne rutine, der kunne måles helt ned til sekundet.

Netop dette berømte eksperiment har dannet grundlag for Pavlok stødarmbåndet. Det fungerer på nøjagtigt samme måde som Ivan Pavlovs eksperiment, hvor det handler om enten at inkorporere eller skille sig af med vaner. Idéen er, at du giver dig selv stød, hver gang du gør en handling, du ikke tillader dig selv.

Det kan være at spise snacks. At skrive tekstbeskeder. At drikke for meget kaffe.

Pavlok armbåndet er en helt ny opfindelse og derfor er det ikke alt, som er automatiseret. Der er dog en hel del områder, hvor Pavlok automatisk kan straffe dig, hvis du ikke makker ret. Eksempelvis kan du bruge Pavlok til at vække dig om morgenen. Står du ikke op klokken 7.00 får du automatisk stød.

Sidder du for meget på Facebook? Jamen, så kan du installere Pavloks Chrome Extension, hvor du, blandt mange andre ting, kan indtaste websites, du ikke bør tilbringe tid på. Hopper du alligevel ind på Ekstrabladet.dk, får du et rap over håndleddet.

Pavlok stødarmbåndet er en genial opfindelse, som bogstaveligt talt kan forbedre dit liv. Det er ikke nogen rar tanke at skulle udsætte sig selv for stød, men afkastet er langt større end smerten.

Prisen for frivilligt at kunne give sig selv stød ligger på 200 amerikanske dollars. Pavlok er endnu ikke kommet til Danmark, men der kan ikke gå ret længe. Det er nemlig en genial opfindelse. Der er dog muligt at købe Pavlok amrbåndet på deres officielle side og Amazon.

Mini Segboard til virksomheden med mange kvadratmeter

I julen 2015, var de her Mini Segboards årets julegaveidé. Og med god grund, for det er et fantastisk innovativt transportmiddel, der ovenikøbet er underholdende at færdes på. Desværre har vores kære politikere været hurtigere til at regulere området, hvorfor det ikke længere er lovligt at færdes på offentlige veje med sådan et Mini Segboard.

Heldigvis er vi stadig i vores gode ret til at lade os transportere, som vi vil, på egen privat grund. Netop derfor er et Mini Segboard en relevant gadget til kontoret, hvis kontoret strækker sig over mange kvadratmeter.

Mini Segboardet er blandt mange andre steder flittigt anvendt ved Boeings hovedkontor, som du garanteret kan forestille dig, er kæmpe enormt stort. Med 15 km/t og en aktionsradius på cirka 20 kilometer, er det et fortræffeligt alternativ til traditionelle og i øvrigt kostbare transportmidler som almindelige segways, buggies, scootere og lignende.

Med en pris under 3.000 kroner, er der grund til at beskrive et Mini Segboard som værende prisvenligt. Og trods en næsten universel bandlysning af det i øvrigt harmløse transportmiddel, er det stadig muligt at købe dem i Danmark.

Et hemmeligt barskab forklædt som benzindunk

Som det blev nævnt indledningsvist, er det ikke kun teknologisk avancerede gadgets til kontoret, der gør sig gældende. Nogle gange skal der ikke mere til end almindelig kreativitet for at skabe et avanceret produkt.

Lige denne gadget til kontoret, henvender sig nok ikke til den almindelige medarbejder. Som du allerede har kunnet læse dig frem til, er benzindunken nemlig et hemmeligt barskab. Og sådan en gadget bør ikke undervurderes. Hvad end man er højtstående manager, direktør eller koncernchef, skal der nogle gange ikke mere til end en dram for at kreativiteten får lov at flyde. Denne slags kreativitetsjuice er ofte af stor vigtighed, når svære beslutninger skal træffes.

Navnet på det ret kreative kontormøbel er Danish Fuel Bar. Møblet er håndlavet, hvor alle benzindunkene er originale, fundet tilbage i sin tid under anden verdenskrig. På den måde kombineres historie med moderne innovation i en meget fornem indpakning, der kan hænge på væggen som et stykke kunst.

Danish Fuel Bar findes i en lang række forskellige farver og kan handles til 3499 kroner ved Thorsen, som i øvrigt kun forhandler kontormøbler, der opretholder et vist design- og kvalitetsniveau.

BetterBack – et innovativt redskab til at holde en bedre positur

I 2015 sprang BetterBack taget af crowdfunding-siden, Kickstarter, ved at samle mere end 1.2 millioner dollars. Et beløb der oversteg deres målsætning og formentligt også ambitioner med mange tusinde procent. BetterBack er nemlig et umiddelbart simpelt redskab.

Tager du et hurtigt kig på ovenstående gif, kan man få et indtryk af, hvordan BetterBack virker. Redskabet er udviklet med en erklæret mission om at hjælpe verden til en bedre arbejdspositur og dermed færre rygskader. Rygproblemer er nemlig et af de mest udbredte problemer i den vestlige verden som følge af vores arbejdsmiljø. Vi tilbringer enormt meget tid foran computeren, men lige så lidt energi på at respektere ryggen.

Når du monterer BetterBack på dig selv, er du tvunget ud i en sund positur, da selerne er forbundet til knæene. Det er lige præcis her, at genistregen ligger, da det er tæt på umuligt at minde sig selv om at sidde i en korrekt hele tiden. Selv den største ihærdighed rækker ikke til meget mere end 80 sekunders korrekt positur, før man kollapser og er tilbage i noget, der minder om en gorilla i skrædderstilling.

Til 59 amerikanske dollars er BetterBack en aldeles fornuftig investering, som har potentiale til at skåne dig for rygproblemer og i værste fald fremtidige diskusprolapser og andre rygsygdomme som eksempelvis skoliose.

Med andre ord er der tale om en gadget til kontoret, der er ret uundværlig. En gadget som alle medarbejdere burde have.

Trådløse bluetooth hovedtelefoner

Hvis du tilbringer mange timer på kontoret, er der gode chancer for, at du også hører en del musik. Det gør sig i hvert fald gældende for de nye generationer, hvor musik ofte medvirker til øget koncentration og bedre fokus.

Uanset om man lytter til musik hele dagen eller blot, når der er tid til pause, er et par trådløse bluetooth hovedtelefoner en nødvendig gadget til kontoret. Det er ikke mere end et par år siden, at gode bluetooth hovedtelefoner var meget svære at få fat i, men i dag er niveauet for fremragende mainstream hørebøffer meget højt. Blandt markedets absolut bedste kandidater til et par glimrende trådløse hørebøffer, er modellen  AH-GC20 fra den japansk hifi-specialist, Denon.

De trådløse hovedtelefoner har digital noise cancellation, som sikrer en oplevelse, der lydmæssigt kan konkurrere med dyre kabelafhængige hørebøffer. Et par bluetooth hovedtelefoner er uundværlige, når først man har vænnet sig til dem. Fri for ledninger kan man gå rundt på sit kontor og lytte til musik eller snakke med klienter og lignende over telefonen. Netop dette par fra Denon har nemlig integreret mikrofon, således de også har en praktisk funktion i professionelle sammenhæng.

Denon AH-CG20 bluetooth hovedtelefonerne koster lidt over 2000 kroner og handles ved Hifiklubben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *